Svensk Fastighetsförmedling

Publicerat den 30 april 2019

Svensk Fastighetsförmedling är en mäklarkedja som grundades 1937 och som varje år förmedlar cirka 30 000 bostäder runtom i landet. Förutom privatbostäder så förmedlar man även skogsfastigheter, lantbruksfastigheter och kommersiella fastigheter. Totalt har man 221 kontor, eller så kallade bobutiker i Sverige.

Beskrivning av Svensk Fastighetsförmedlings tjänster

Svensk Fastighetsförmedling erbjuder ett stort antal tjänster till sina kunder. I tjänsteutbudet ingår bland annat följande.

Jämför Mäklararvode

Jämför mäklare på din ortTILL HITTAMÄKLARE

Jämför Mäklararvode


Jämför mäklare på din ort
TILL HITTAMÄKLARE

Bostadsvärdering

Genom att fylla i några enkla uppgifter om din bostad så kommer en mäklare från Svensk Fastighetsförmedling att kontakta dig för att boka in ett möte. För att sedan få en korrekt värdering av din bostad gör sedan mäklaren ett besök i bostaden. Efter att mäklaren gjort en bedömning av bostadens pris så kommer du löpande att få kostnadsfria värderingar av din bostad varje månad, i 12 månaders tid.

Digital och social annonsering via SMART

Genom sitt verktyg SMART så ger man bostadsannonserna ökad exponering i digitala kanaler och sociala medier. Man når på detta sätt potentiella köpare efter demografi, plats och beteende på Facebook, Instagram och Googles Displaynätverk.

Granne med Koll

Detta är en kostnadsfri tjänst från Svensk Fastighetsförmedling som låter en granne närvara vid visningen. Grannen kan då svara på lite mer specifika frågor kring sådant som inte är direkt kopplat till bostaden, såsom frågor kring området.

Mellan tummen och pekfingret

“Mellan tummen och pekfingret” är en prisuppskattningstjänst från Svensk Fastighetsförmedlning som gör det möjligt att få ett ungefärligt marknadspris på sin bostad. Man fyller i om man har en lägenhet eller ett hus, samt hur många kvadratmeter som det rör sig om. Därefter zoomar man in på kartan i det område som man vill undersöka prisläget i, och man får därefter en uppskattad prisuppgift.

Digital Visning

Genom digital visning så kan du skapa en 3D-visning för ditt objekt. Detta gör att många fler kan se det utan att behöva vara på plats vid visningen. Det är till exempel bra för spekulanter som kanske inte bor i samma stad. Sammanfattningsvis når man fler möjliga köpare genom att erbjuda 3D-visning för sitt objekt.

Bättre ränta via Swedbank och SEB

Svensk Fastighetsförmedling anger på sin hemsida att de kan erbjuda bra villkor och konkurrenskraftig ränta via de två bankerna. Det framgår dock inte hur stor ränterabatt som det skulle röra sig om.

Bosäkrat

Bosäkrat är en tjänst som gör det möjligt att kvalitetssäkra bostaden innan man lägger ut den till försäljning. Då beställs Anticimex tjänst “Anticimex Bostadsrättsbesiktning” för bostaden, vilket ger en kvalitetsmärkning inför visningen.

Varudeklarerat

Varudeklarerat är en tjänst som gör det möjligt att försäkra sig mot dolda fel när man köper hus. Den täcker bland annat följande.

  • Dolda fel
  • Osynliga fel och fel i riskkonstruktion
  • Misstag gjorda av besiktningsmannen

Försäkringen gäller i upp till 10 år från tillträdesdagen och gäller både för säljare och köpare.

Rabatt på hemförsäkring hos TryggHansa

När man säljer sin bostad hos Svensk Fastighetsförmedling så får man rabatt på hemförsäkring via TryggHansa.

Premium

Premium är ett koncept hos Svensk Fastighetsförmedling som bland annat ger en bostadsannons i större format, proffsfotografering och styling, objektsbeskrivning med magasinkänsla och en Till Salu-skylt i A3-format.

Kostnadsfri juridisk vägledning och rabatt på juridiska avtal

Genom samarbete med Avtal24 kan Svensk Fastighetsförmedling erbjuda kostnadsfri rådgivning tillsammans med en jurist, samt få 10% rabatt på avtal.

Så tycker kunderna

I det här avsnittet tittar vi närmare på hur kunderna upplevt Svensk Fastighetsförmedling.

Svenskt Kvalitetsindex

I Svenskt Kvalitetsindex undersökning kring kundnöjdhet för fastighetsmäklare så har Svensk Fastighetsförmedling fått ett betyg som ligger över branschgenomsnittet. Kundnöjdheten för branschen hade ett genomsnitt på 66,1 mot Svensk Fastighetsförmedlings betyg på 67,7. Enligt denna undersökning är man den fjärde bästa fastighetsmäklaren i landet sett till kundnöjdhet.

Reco

Hos Reco har Svensk Fastighetsförmedling fått ett högt samlat betyg på 4,8 av 5, baserat på 22 929 kundomdömen i skrivande stund. 83% av de som lämnat omdömen har lämnat betyget 5. Nedanför går vi igenom några välbesökta mäklarkontor för att se vad kunderna haft att säga om just dessa.

Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping

Här har kunderna lämnat ett samlat betyg på 4,8. Här finns mycket positiva omdömen. Bland annat nämns att mäklarna är pålästa, pålitliga och tydliga. Andra uttrycker affärerna som snabba och smidiga. Det går i stort sett inte att hitta några negativa omdömen vilket är ett stort plus för detta kontor.

Svensk Fastighetsförmedling i Luleå

Svensk Fastighetsförmedling i Luleå har fått det samlade betyget på 4,6. Här uttrycker kunder hur mäklarna varit engagerade, tydliga och lyhörda. Andra uttrycker hur de varit professionella och drivna. Det finns enstaka negativa kommentarer, där en kund bland annat upplevt samtalen med mäklaren som stressiga och en annan som upplevde att mäklaren inte verkade så intresserad av sina kunder.

Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar

Detta mäklarkontor har fått betyget 4,8. Många kunder har lämnat högsta möjliga betyg och beskriver bland annat hur mäklarna upplevs som proffsiga, ger en personlig kontakt, är hjälpsamma och tillmötesgående. Det finns något enstaka negativt omdöme som handlar om att mäklaren gått lite för fort fram.