Seko Kreditkort

Publicerat den 11 april 2017

Seko är ett fackförbund inom LO som även ger ut ett kreditkort i samarbete med EnterCard. Om du är medlem i Seko så kan du ansöka om kortet, som inte har någon årsavgift. Sekos kreditkort har flera fördelar, bland annat ger det dig köpförsäkring när du gör lite större köp samt fördel vid resebokning såsom avbokningsskydd och självriskeliminering för hyrbil.

Med Sekos kreditkort så kan du även upprätta en räntefri delbetalning för köp du gör som ligger på mellan 5000 – 30 000 kronor.Du kan välja att dela upp köp inom detta intervall på antingen 6, 12 eller 24 månader räntefritt. Det gör att du kan använda ditt kort som en mycket bra källa till finansiering, särskilt om du ska göra lite större köp. Även köp för lite större summor ger en relativt låg månadskostnad med detta kort.

Vilka är nackdelarna med detta kort?

En av nackdelarna med Sekos kreditkort är att det tas ut en avgift vid kontantuttag.Avgiften för kontantuttag ligger på 3%, minst 35 kronor för varje uttag som man gör. Om man har för vana att ibland ta ut pengar ur uttagsautomat så bör man därför överväga att välja ett annat kort. Kostnaden för kontantuttag gäller även utomlands, där även ett växlingspåslag om 1,5% tillkommer på dina uttag.