Mäklarringen

Publicerat den 29 mars 2019

Mäklarringen har funnits på marknaden sedan 1981 och har idag cirka 50 mäklarkontor utspridda över Sverige. Men man har även kontor i flera andra länder, däribland Frankrike, Albanien, Spanien, Turkiet, Cypern, Portugal och Kap Verde.

Tjänsteutbud

Mäklarringen har som huvudsaklig verksamhet att sälja hus, fritidshus, lägenheter och tomter till privatpersoner. Man har även en mindre division som säljer kommersiella fastigheter. Man har även ett antal tilläggstjänster till sin försäljning som vi beskriver lite närmare nedanför.

Jämför Mäklararvode

Jämför mäklare på din ortTILL HITTAMÄKLARE

Jämför Mäklararvode


Jämför mäklare på din ort
TILL HITTAMÄKLARE

Startklar

Med Mäklarringens tjänst Startklar får man det mest man behöver för att göra sin bostad klar inför försäljning. Tjänsten ingår utan kostnad i förmedlingsuppdraget och innefattar följande:

 • Fotografering av bostaden
 • Planritning
 • Värdering
 • Bostadsbeskrivning
 • Marknadsföringspaket
 • Förmånliga villkor för finansiering
 • Rådgivning kring bostadsköp och försäljning

Ringmärkt

Mäklarringens tjänst Ringmärkt är en ringmärkning/kvalitetsstämpel för din bostad. Det innebär att Mäklarringen gör en noggrann genomgång av din bostad. Det är en besiktning där man bland annat undersöker om det finns några speciella dolda fel som kan vara svåra att upptäcka för spekulanter under en visning. Besiktningen utförs av en opartisk besiktningsman vilket ger en ökad trygghet för både köparen och säljaren. Betalning för Ringmärkt sker när bostaden har sålts.

BOFrid Försäkring

I Ringmärkt ingår även en försäkring som heter BOFrid. Den täcker oförutsedda skador på bland annat vitvaror, värmesystem och invändiga ytskikt före under och efter visningen.

VR

Mäklarringen ligger i framkant när det kommer till digitala visningar. De bostäder som ligger ute till försäljning går att se genom virtuella visningar. Detta är något som blir viktigare och viktigare bland unga enligt Svenskt Kvalitetsindex. Det gör att man kan spara tid och får en bättre detaljöversikt över objekten än om man endast tittar på vanliga bilder.

BoKlar

BoKlar är en försäkring från Mäklarringen som ger dig extra skydd när du säljer eller köper en bostad. Du kan få skydd och hjälp med ett antal problem via BoKlar, bland annat följande.

Hjälp med hantverkaravtal, tvister med grannar, andrahandsuthyrning, bygglov, samboavtal, äktenskapsförord, gåvobrev och testamente. Totalt får du 15 timmars juristhjälp per år som ingår i BoKlar.

Pris

När du säljer en bostad via Mäklarringen så ingår BoKlar utan extra kostnad. Om du köper en bostad via Mäklarringen så får du tjänsten mot en engångskostnad om 4300 kronor.

Trädgårdsmakeover

Via Mäklarringens samarbetspartner Trädgårdsmakeover kan man få hjälp med att styla trädgården tillhörande huset som man säljer. Det kan bland annat handla om tjänster som anläggning av en gräsmatta, gräsklippning, trädbeskärning, städning och häckklippning. Det är möjligt att boka in ett kostnadsfritt besök från Trädgårdsmakeover, som sedan återkommer med en offert på stylingen av trädgården.

Gratis värdering

Mäklarringen erbjuder gratis värdering för dig som har tankar på att eventuellt sälja din bostad. Värderingen innebär ett besök av en mäklare från ditt lokala Mäklarringen-kontor. Du får därefter en uppskattning av bostadens värde, utan vidare förbindelser.

Betyg och kundomdömen

Enligt Svenskt Kvalitetsindex undersökning från 2018 över kundnöjdhet så fick Mäklarringen 62,8 av 100 i kundnöjdhet. Detta betyg är ett av de sämsta i branschen och klart under branschgenomsnittet på 66,1. Ett av de största missnöjes-områdena generellt är att slutpriset skiljer sig mycket från utgångspriset. Eftersom Mäklarringen är en stor kedja så har vi tittat närmare hur kunderna upplevt sitt köp/sin försäljning via några av mäklarringens lokala kontor.

Några av de mest besökta Mäklarringen-kontoren

Några av de mest besökta Mäklarringen-kontoren ligger i Umeå, Skellefteå, Kalmar, Norrtälje, Sundsvall, Järvsö och Åkersberga. Utöver dessa mäklarkontor har vi tittat närmare på kundomdömen från några andra av de mest populära.

Mäklarringen Nacka & Saltsjöbaden

Adress: Saltsjöbadsvägen 18, Nacka

Betyg: 4,9 av 5 hos Reco, 4,9 av 5 hos Hitta Mäklare

Detta säger kunderna är positivt:

 • Mäklarna är lugna och pedagogiska, trygga och stabila
 • Seriös mäklare med koll på området

Detta säger kunderna är negativt:

 • Lite okoncentrerade

Mäklarringen Farsta – Bandhagen

Adress: Björksundsslingan 1, Stockholm

Betyg: 4,6 av 5 i betyg hos Reco, 3,5 av 5 bland recensioner i Google

Positiva kommentarer från kunder:

 • Noggranna, effektiva, hjälpsamma och anpassningsbara
 • Tät kontakt och bra kännedom om områdena

Negativa kommentarer från kunder:

 • Påstridiga mäklare
 • Mäklare som slarvar med att läsa instruktioner som skickas via mail.
 • Högt/dyrt mäklararvode

Mäklarringen Enskede – Årsta

Adress: Gamla Tyresövägen 372, Stockholm

Betyg: 4,8 av 5 i betyg hos Reco, 4,8 av 5 hos Hitta Mäklare

Positiva kommentarer från kunder:

 • Proffsigt, personligt och smidiga affärer
 • Trevligt bemötande och noggranna mäklare