Köpa Bitcoin

Publicerad den 10 januari 2018

När du vill köpa Bitcoin på nätet så finns det flera olika alternativ att välja bland, ofta har kanske du som svensk kund hört talas om att köpa Bitcoin via en så kallad wallet där du äger dina Bitcoins via ett direkt ägande. Det finns däremot även andra alternativ där du via indirekt ägande snabbare kan köpa och sälja Bitcoin på nätet. Den kanske kändaste av dessa sidor är Etoro där du inom bara några minut kan sätta igång och handla med Bitcoins jämfört med wallets som kan ta upp till flera veckor i värsta fall.
Vi går igenom hur det fungerar när du köper Bitcoin och vad som kan vara bra att tänka på i guiden nedan.

[table “8” not found /]

Hur gör man för att köpa Bitcoin i Sverige

Är Bitcoin i en bubbla eller inte? Många tro-sig-påare har olika åsikter om detta och även om kryptovalutan helt klart har stigit högt senaste åren så går det att investera i Bitcoin på flera olika sätt. Om du är en person som bara vill tjäna pengar snabbt så finns det möjlighet att spekulera i både uppgång och nedgång i Bitcoin via tjänsten Etoro.
Hos Etoro kan du köpa underliggande Bitcoin köp och säljordrar där du kan tjäna pengar på både när Bitcoin går upp och när Bitcoin går ner.
Om du vill köpa Bitcoin snabbt så finns det en enkel väg att gå och det är att skapa ett konto på tradingportalen Etoro där du kan skapa ett konto och göra en insättning inom några få minuter. Fördelen med Etoro är alltså att det går oerhört snabbt att skapa ett konto samt att du kan tjäna pengar på när Bitcoin går ner i pris.
När du köper Bitcoin via Etoro så äger du indirekt kryptovalutan vilket innebär att du inte kan flytta ut dina Bitcoins utan endast kan flytta in och ut pengar istället. Om du vill äga Bitcoin för flera år framöver och inte har för avsikt att handla några gånger per år är det mer fördelaktigt att skapa ett konto hos några utav wallet-tjänsterna där du direkt äger Bitcoin och kan flytta in och ut kryptovalutorna.

Direkt ägande av Bitcoin via en wallet

När du skapar ett konto hos en wallet-tjänst som exempelvis Kraken som är en utav världens största portaler för Bitcoinägande så är det du som äger Bitcoinsen och ingen annan. Detta innebär även att du kan flytta dina Bitcoins till andra plattformar eller till andra personer om du så önskar det. I och med Bitcoins oerhörda popularisering under de senaste åren har belastningen för portaler såsom Kraken blivit stor att de idag kan ta några dagar ifrån att du ansöker om att bli medlem innan du kan köpa Bitcoin. I tider när kryptovalutan går upp och ner snabbt kan vissa kunder bli frustrerade utav denna väntetid och därför är ett direkt ägande utav Bitcoin mer fördelaktigt om du är intresserad utav att äga långsiktigt snarare än att tjäna pengar på Bitcoin snabbt.

Indirekt ägande av Bitcoin via handelsplattform

Om du vill köpa Bitcoin snabbt så är det handelsplattformer som Etoro som är det bästa alternativet. När du köper Bitcoin hos Etoro går det till som så att Etoro köper Bitcoinsen och du äger rättigheterna till dessa mynt via Etoro. Du kan investera i både uppgång och nedgång i Bitcoin genom att placera så kallade köp och säljordrar på den underliggande produkten, Bitcoin.
Etoro har även ett stort utbud av andra kryptovalutor som du kan handla med som Etherum och Ripple för att nämna några få.

Hur handla Bitcoin utan avgift?

Det finns ett enormt antal sidor på nätet där man kan handla Bitcoin. Och för den som inte känner till marknaden så bra kan det framstå som en djungel. När man handlar Bitcoin över nätet så är det viktigt att man handlar dessa på en stor och välbeprövad sida. Man riskerar i annat fall att få problem kring transaktionen, när man ska göra uttag, försäljningar eller liknande. Det är även vanligt att Bitcoin-sidor tar ut relativt höga avgifter när man köper Bitcoin från dem. Man gör därför rätt i att handla från de större handelsplattformarna som finns på nätet.

Några av de stora handelsplattformarna på nätet erbjuder alltså sina kunder att köpa Bitcoin utan avgift. Det kan tyckas vara något som inte påverkar i det stora hela när man handlar för större summor. Men om man planerar att regelbundet köpa och sälja Bitcoins så blir avgifterna i slutändan mycket stora.