Investera i Uran

Uppdaterat: 2 Aug 2019

Investeringar i Uran

För den som vill investera i uran kan man göra detta både genom att investera i enskilda aktier som har en verksamhet relaterad till uran. Många företag som har en verksamhet kring uran finns noterade på den kanadensiska börsen. Dessa företag kan man bland annat handla hos nätmäklaren Avanza. Några av företagen med uran-verksamhet är följande.

  • Uranium Participation Corp
  • GoviEx Uranium Inc
  • CanAlaska Uranium Ltd
  • Northern Uranium Corp
  • Mega Uranium Ltd

Uran ETFer

Utöver aktier i bolag med uran-verksamhet kan man även välja det något enklare alternativet att investera i en ETF. ETFen Global X Uranium. Denna ETF har en stor exponering mot uran.

Investera i Uran hos

etoro logo
Öppna gratis Demo-konto med fiktiv Aktieportfölj
Kopiera framgångsrika investerare
Courtagefri aktiehandel
TILL ETORO
CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 66 procent av privatinvesterare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du är införstådd med hur CFD:er fungerar och om du kan ta den höga risk att förlora pengar som det innebär.
plus 500 logo
Investera i CFD:er på Index för Litium, NYSE FANG, Kryptovalutor m.m
En av de största på CFD:er
Courtagefri handel
TILL PLUS 500
CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 76,4% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar.