Investera i Binära Optioner

Publicerat den 12 mars 2018

Det blir allt mer populärt att investera i binära optioner, som på svenska även kallas Överunder eller Överoption alternativ Underoption. Binära optioner går under de finansiella instrument som kallas för derivat och just binära optioner är en hög risk investering eftersom det bara finns två slutgiltiga resultat – antingen får den binära optionen värdet 1 eller 0 och det är på grund utav slutresultatet som derivaten binära optioner har fått sitt namn. Vi går igenom i den här guiden kring hur man gör för att investera i binära optioner och vanliga frågor som många läsare brukar ställa kring handeln med derivat, med allt ifrån skattefrågor till vart man kan handla dessa.

Binära optioner Avanza

Nätbanken Avanza har tyvärr inte binära optioner till försäljning för dig som kund men du kan hos konkurrenten Nordnet handla binära optioner även om just Nordnet inte direkt är specialiserade på dessa utan primärt fokuserar på aktier och kringliggande derivat. Om du vill se en bättre överblick över alla binära optioner du kan köpa så kan du gå vidare till en specialist som Markets.com, IQ Options eller 24 Options för att nämnda några exempel på handelsplattformar där du kan köpa binära optioner online. Anledningen till varför du inte kan köpa binära optioner hos Avanza är oklart men det kan handla om allt ifrån Avanzas courtage som kan vara för lågt till att handelsintstrumenten i sig är för riskfyllda för Avanzas profil.

Binära optioner skatt

Handeln med Binära optioner beskattas beroende på i vilket land du är skatteskyldig, för enkelhetens skull utgår vi ifrån detta exempel på att du är skatteskyldig i Sverige. För svenskar så gäller skatt på binära optioner beroende på i vilken form av handelsdepå du handlar binära optioner i. Du kan antingen använda dig utav en Kapitalförsäkring, (KF) Investerinssparkonto (ISK) eller en Aktiedepå när du köper finansiella instrument som privatperson i Sverige och blir beskattad efter vilken form du valt. Om du köper binära optioner i en Aktiedepå så räknas eventuell vinst som inkomst utav kapital vilket är 30% av brutto.
Du behöver i en Aktiedepå redovisa varje transaktion var för sig och räkna ut eventuell vinst och förlust och kan således inte kvitta olika köp emot varandra. När du köper binära optioner i en ISK eller KF så är skatten på binära optioner precis som vilken annan finansiellt värdepapper som helst, och går istället efter ditt totala belopp du har innestående på ISK eller KF och sedan beskattas du efter en tariff som tar hänsyn till statslåneräntan. Fördelen med att investera i binära optioner i ISK eller KF är alltså att du slipper deklarera varje transaktion året efter, men nackdelen är att utbudet av binära optioner hos Nordnet är väldigt begränsat och helt obefintligt hos Avanza.

Vad är binära optioner

Binära optioner kallas även för Överoption eller Underoption och är alltså ett derivat. En binär option har endast två stycken utfall – vinst eller förlust som presenteras som 0 eller 1 och namnet binära optioner kommer alltså utav de binära siffrorna 0 och 1.

Lyckas med binära optioner

En binär option har ett visst mått utav chansning eftersom produkten har större sannorlikhet att bli värdelös till skillnad emot vid aktier där det inte lika ofta sker att aktier kommer till 0 även om det självklart förekommer. Binära optioner är därför någonting som du som kund som kanske är lite intresserad utav att börja med verkligen ska förstå vad du ger dig in på. Att investera i binära optioner är alltså inte någonting som kanske passar varje investerare och om du vill få en tryggare avkastning på 5-10% årligen så är det börsens aktieindex som gäller vid mindre risk. Är det så att du är medveten om riskerna med binära optioner så kan det bli så att du tjänar pengar på det, men det är väldigt få som lyckas med binära optioner.
Möjligheten till att använda stop-lossar är oftast inte valbart för binära optioner och med hjälp utav belåning kan du förlora mer än insatt kapital. Om du vill börja tradea lite med binära optioner kan det vara en bra idé att öppna upp ett testkonto på e-Toro, Plus500 eller liknande och se hur dina tradingsessioner går.

Tjäna pengar på binära optioner (är allting guld och gröna skogar?)

De framgångssagor du hör kring traders och handlare som har lyckats med binära optioner har gjort det efter ofta lång erfarenhet inom investering eller så har dom ren tur. Därför så är det så att binära optioner i vissa länder är förbjudna, Israel är ett av länderna som tidigare var stora förespråkare för binära optioner men nu alltså har förbjudit handel med binära optioner. Du ska därför alltid göra din egen källkritik kring när du ska investera dina pengar oavsett om det handlar om binära optioner eller investera i skog. Möjligheten till att använda stop-lossar är oftast inte valbart för binära optioner och med hjälp utav belåning kan du förlora mer än insatt kapital.

Binära optioner mäklare

Om du är relativt ny inom handel med binära optioner eller kanske med investeringar rent allmänt så kan det vara en bra idé att använda dig utav en bra mäklare för binära optioner som finns på nätet. Hur vet du vad som är en bra mäklare eller inte? Det finns några små enkla tumregler som kan guida dig rätt i djungeln online. Först och främst så är det bra att se över hur andra användare tycker om mäklaren och sidans betyg ifrån användare. Är det enkelt att sätta igång och tradea och handla binära optioner? Kan du göra snabba vinstuttag? Finns det en kundtjänst att få hjälp utav vid behov? Det finns en uppsjö utav oreglerade mäklare och aktörer inom binära optioner och man hör ibland skräckhistorier om oseriösa sidor som inte tar hand om kunderna utan som sätter sig själv först och kunderna sist.

Om du vill vara säker på att inte trampa på en mina så är alltså stalltipset att gå på störst först innan du hoppar på uppstickarna. Av den anledningen så är det många svenskar som föredrar att använda sig utav eToro som i mer än 10 år har levererat en bra service online. Sedan starten 2006 har eToro växt till att bli en utav de största mäklarna för binära optioner och andra derivatinstrument, CFD och aktietrading. Via eToros plattform kan du enkelt handla i mobilen, i datorn och dessutom sätta upp demokonton att testhandla på.

Binära optioner demo

Binära optioner är en typ utav produkt som blivit allt mer populär de senaste åren och även om det växt i popularitet så är det inte nödvändigtvis så att alla vet hur man använder investeringsprodukten. Ett bra sätt för att komma igång för dig som fortfarande är ny, är att skapa ett testkonto där du kan handla binära optioner via demo där du inte köper och säljer för riktiga pengar.

Dessa demokonton som vi nämnt ovan i artikeln är en mjukstart för nya investerare, det är många olika konkurrerande företag som gör reklam för handelsplattformar online för binära optioner och att då kunna erbjuda dig osm ny kund att först köpa binära optioner som demo är ett bra sätt att se till att du inte blir helt förvirrad av alla termer och sätt att köpa och sälja på. Beroende på hur mycket erfarenhet du har utav investering i helhet så finns det hos många binära optioner mäklare även möjlighet till att läsa mer information, se videos och lära dig trading i olika typer utav online trading skolor.

Binära optioner robot

Utöver komplexiteten som binära optioner i sig själv innehåller så kan du välja att göra det lite mer tekniskt genom att dina köp och säljbeslut görs via en binär options robot. Tyvärr är det en sådan typ utav produkt som inte fungerar i verkligheten för dig som vanlig dödlig då förluster behöver kunna täckas omedelbart och innebär en extrem risk då de flesta robotar använder belåning på tusentals procent som även kan skrivas ut som hävstång x50 som alltså bara är ett annat sätt för belåning 5000% av ditt kapital.

I en tid när ungefär 50% av all aktiehandel på stockholmsbörsen redan sker via robotar kanske du frågar dig själv varför inte du skall använda en robot? Svaret är att de som tjänar pengar på binära optioner via robotar har många miljoner i kapital, oftast i hundratalet och att vinsterna görs i små enstaka tiondelsprocent men med en belåning på 5000% och exempelvis 300 miljoner i eget kapital så tjänar ju Binära Optionsmäklarbyrån Kalle Anka AB många tusentals kronor på bara 0,1% vinst.

De som rekommenderar dig till att börja köpa och sälja binära optioner via robotar har ofta själv ett ekonomiskt incitament till detta, lita inte på dom utan håll dig till att köpa på ditt egna beslut och använd tumregeln -investera i det du vet.