Investera i Afrika

Publicerat den 21 Augusti 2014

I och med många länder i Asiens våldsamma ekonomiska utveckling under 2000-talet börjar många nu blicka åt andra håll för att få maximal avkastning på sina investerade pengar. Många menar att Afrika är den kontinent där vi kommer att uppleva nästa ekonomiska boom. För tillfället är det ganska svårt att investera i specifika bolag i många länder i Afrika. Vad däremot flera svenska banker erbjuder är Afrikafonder.

Investera i Afrikafonder här

Gratis aktiehandel upp till 50 000 kronor!
TILL AVANZA

Gratis aktiehandel upp till 50 000 kronor!
TILL AVANZA

Swedbank Robur Afrikafond: Denna fond förvaltas av Kristofer Barrett. Fonden har en förvaltningsavgift på 2,42% och har utvecklats 42,9% på fem år.

Carnegie Afrikafond: Denna fond förvaltas av Karin Fries. Fonden har en förvaltningsavgift på 2,5%. På fem år har fonden utvecklats 37,7%.

Nordea Afrikafond: Denna fond förvaltas av John Mackie. Fonden har funnits sedan 2008 och har en avgift på 2,34%. Fonden har utvecklats med 21,8% på fem år.

Den fonden som utvecklats bäst av alla Afrikafonder tillgängliga för svenska småsparare är JPM Africa Equity A. Fonden har utvecklats 65,3% på fem år. Denna fond går att handla exempelvis Avanza.