Hur tjänar Avanza Zero Pengar?

Publicerat den 15 december 2014

Avanza Zero har på kort tid växt sig oerhört populär bland sparare i alla läger. Fonden marknadsför sig som ”fonden utan avgifter” och många undrar naturligtvis om det inte finns någon hake med detta.

Vad man inte får glömma är ju först och främst att Avanza Zero är en alldeles fantastisk marknadsföringskanal för Avanza. Fonden har förmodligen attraherat många sparare till att öppna ett konto hos Avanza.

Genom Avanza Zero tjänar Avanza inte pengar såsom traditionella banker gör på sina fonder med höga avgifter. Däremot finns det fortfarande möjligheter till intäkter trots att man erbjuder en gratisfond. Fonder handlar dagligen aktier, detta genom fondens omplaceringar, samt spararnas insättningar och uttag. Varje gång handel sker i Avanza Zero sker det förstås genom Avanza Bank, där courtage kan tas ut.

Handla Avanza Zero

Med detta sagt gör det inte Avanza Zero till ett sämre alternativ för dig som småsparare. Avanza har, och kommer förmodligen på sikt att överträffa de flesta andra indexfonder som finns på marknaden. På sistone har fler aktörer på finansmarknaden börjat erbjuda avgiftsfria fonder. Bland annat finns Superfonden hos Nordnet samt SBAB fri hos SBAB.