Fiktiv Aktieportfölj

Publicerat den 10 januari 2018

Att handla med aktier är en rolig sysselsättning som även kan innebära stora möjligheter till att tjäna pengar. Om  man inte har handlat med aktier tidigare så kan ett bra alternativ vara att först handla med aktier i en fiktiv aktieportfölj. Nedanför har vi samlat en lista över handelsplattformar och nätmäklare på nätet där man kan skapa en fiktiv aktieportfölj gratis.

[table “10” not found /]

Lära sig aktier genom fiktiv aktieportfölj

Att skapa en fiktiv aktieportfölj är ett utmärkt sätt att lära sig aktier på. Du kommer igång gratis och direkt och du behöver inte spendera en krona av dina egna pengar. Du kan genom din fiktiva aktieportfölj prova på olika strategier under en tid, för att se om dina strategier för aktiehandel är lönsamma eller inte.

Köp och sälj som på riktigt!

Genom att skapa dina fiktiva aktieportfölj kan du handla med aktier precis som om det vore på riktigt. Du handlar över marknaden såsom det fungerar vilket gör att du kan lära dig aktiehandel vartefter.

Strategier för en fiktiv aktieportfölj

De flesta som skapar en fiktiv aktieportfölj gör detta för att tävla mot sina vänner eller för att prova på olika typer av trading-strategier. Du kan alltså prova på att följa olika typer av strategier för daytrading, alternativt prova på långsiktiga strategier som mer grundar sig i fundamental analys av bolagen du investerar i.

När du hittat en strategi som är lönsam, vilket klart och tydligt kommer att visa sig genom plus eller minus på ditt demokonto så kan du enkelt gå över till att börja handla med riktiga pengar.

Brister med att handla i fiktiv portfölj?

Att handla i en fiktiv aktieportfölj har sina många fördelar. Dock innebär det naturligtvis också några brister jämför med att handla med riktiga pengar direkt. Eftersom du inte satsar dina egna pengar så gör det att du kanske inte har samma försiktighet och analys kring varje transaktion du gör, eftersom det inte är riktiga pengar som du handlar med. Om du istället väljer att prova på aktiehandel med riktiga pengar så kan du förmodligen snabbare lära dig på riktigt, även om risken är större att du förlorar pengar på detta sätt.

Fiktiv portfölj för annat än aktier

Genom handelsplattformarna som vi listat ovanför så går det inte enbart att handla i aktier. Det är även möjligt att skapa en fiktiv portfölj för andra typer av tillgångsslag såsom valuta, ädelmetaller och liknande. På samma sätt som du lär dig aktiehandel genom ett demokonto är det även ett utmärkt alternativ för att lära sig att handla med valuta eller med ädelmetaller.

Bjud in dina vänner och tjäna pengar

När du har ett konto hos någon av handelsplattformarna i listan så kan du även tjäna pengar att handla aktier med genom att bjuda in dina vänner. Du kan tjäna mellan 200-400 kronor för varje vän som du värvar till handelsplattformen, vilket alltså i slutändan ger dig stora extra pengar att handla aktier med.

Varför vänta? Kom igång redan idag med en fiktiv aktieportfölj genom att starta ett gratis demokonto redan nu!