Fastighetsbyrån

Publicerat den 28 mars 2019

Fastighetsbyrån är ett dotterbolag till Swedbank och att betrakta som en av Sverige största mäklarbyråer. Man har cirka 270 mäklarkontor utspridda över såväl Sverige som Spanien. Till Fastighetsbyrån kan du bland annat vända dig om du ska sälja en villa, bostadsrätt eller en tomt. Här tittar vi lite närmare på Fastighetsbyrån, deras tjänster samt vilka erfarenheter kunder haft av mäklarbyrån.

Fastighetsbyråns tjänster

Fastighetsbyrån erbjuder ett stort antal tjänster relaterat till att sälja eller köpa sin bostad. Här tittar vi lite närmare på några av dessa.

Jämför Mäklararvode

Jämför mäklare på din ortTILL HITTAMÄKLARE

Jämför Mäklararvode


Jämför mäklare på din ort
TILL HITTAMÄKLARE

Kostnadsfri värdering

Du kan kontakta Fastighetsbyrån för en kostnadsfri värdering. Då kommer en mäklare från Fastighetsbyrån hem till dig och gör en helhetsbedömning av din bostad. Du förbinder dig inte till att sälja efter att du värderat din bostad.

Säljcoachen

Säljcoachen är ett verktyg från Fastighetsbyrån som ger dig den mest nödvändiga informationen om din bostadsaffär. Där kan du bland annat läsa aktuell statistik om potentiella köpare, hur många som besökt din annons hos Fastighetsbyrån eller Hemnet och liknande. Du har även möjlighet att påverka mäklarens beskrivning av bostaden, samt skriva en egen personlig objektsbeskrivning.

Slutprisprenumeration

Genom Fastighetsbyråns slutprisprenumeration kan du prenumerera på slutpriser i ett visst område via SMS eller e-post.

Enkel dolda fel-försäkring

För säljare en försäkring mot dolda fel som uppstår i upp till 10 år efter försäljningen av bostaden. Det kan till exempel handla om konstruktionsfel, mögel, fuktskador eller skadedjur. Man reglerar krav på ersättning från 9000 kronor och uppåt.

Bostadsrättsbesiktning

Fastighetsbyrån erbjuder professionell besiktning av bostadsrätter inför försäljning. Man kontrollerar bland annat kök och våtutrymmen

Värdera om ditt hus eller lägenhet

Fastighetsbyrån erbjuder även omvärdering av lägenheter och hus.

Juridisk rådgivning

I samarbete med Avtal24 och Familjens Jurist erbjuder Fastighetsbyrån olika typer av juridisk rådgivning. Som kund hos Fastighetsbyrån får man 20% rabatt på juridisk rådgivning hos Avtal24. Man får även 10% rabatt på juridiska tjänster hos Familjens Jurist.

Rabatter och erbjudanden via Swedbank

Eftersom Fastighetsbyrån är ett dotterbolag till Swedbank så erbjuder man vissa rabatter och förmåner för de kunder som väljer att ta bolån eller teckna försäkring via Swedbank. Dessa förmåner som kund hos Fastighetsbyrån går det att få hos Swedbank just nu.

  • Räntefritt bolån i två månader
  • Kostnadsfritt lån till handpenning
  • Tre månaders hemförsäkring utan kostnad
  • Ett år som Nyckelkund hos Swedbank, utan kostnad

Så tycker kunderna

Här har vi sammanställt några av de betyg som kunder lämnat på Fastighetsbyrån via externa omdömessidor.

Reco

Hos Reco har Fastighetsbyrån fått in ett mycket stort antal omdömen, med ett samlat kundbetyg på 4,7 av 5. Om vi bortser från det faktum att många generellt sett förmodligen är glada över att ha sålt sin bostad så får detta betyg anses som högt.

Trustpilot

Hos omdömessidan Trustpilo är det än så länge bara två personer som lämnat omdöme på Fastighetsbyrån, med ett sammanvägt betyg på 6,1 av 10.

Kundnöjdhet i Svenskt Kvalitetsindex undersökning

Även om Fastighetsbyrån har ett till synes högt betyg på externa omdömessidor så ser det mindre bra ut i Svenskt Kvalitetsindex mätning av kundnöjdhet hos fastighetsmäklare. Här hamnar Fastighetsbyråns kundnöjdhet på 65,6, något som ligger en bit under branschgenomsnittet på 66,1.

Några populära mäklarkontor inom Fastighetsbyrån

Som en av landets största mäklare finns det ett stort antal välbesökta mäklarkontor. Här tittar vi närmare på några av dessa.

Fastighetsbyrån i Luleå

Adress: Smedjegatan 14 i Luleå

Betyg: 4,7 av 5 i betyg hos Reco, 4 av 5 i Recensioner hos Google

Kunder gillar: Trevliga mäklare, stort engagemang i försäljningen, proffsiga och seriösa.

Kunder ogillar: Enstaka kunder har klagat på att processen gått för snabbt och att de lämnat ut fel information om skatter. Andra har kommenterat om frånvarande och jäktande mäklare.

Fastighetsbyrån i Jönköping

Adress: Hoppets torg 4 i Jönköping

Betyg: 4,5 av 5 i betyg hos Reco, 3,3 av 5 i recensioner hos Google

Kunder gillar: Professionellt och trevligt bemötande, tålmodiga och effektiva mäklare.

Kunder ogillar: Enstaka kund har kommenterat att bud inte framförts till säljaren. Någon har fått sitt hus utlagt till ett pris långt över marknadsvärdet och på detta sätt fått affären förstörd. Det kommenteras även om dålig information och återkoppling, samt mäklare som inte lyssnar tillräckligt.

Fastighetsbyrån Nyköping

Adress: Östra Storgatan 4 i Nyköping

Betyg: 4,5 av 5 i betyg hos Reco, 3,3 av 5 i recensioner hos Google

Kunder gillar: Proffsigt och trevligt bemötande, bra service. Kunnig och lösningsorienterad personal.

Kunder ogillar: Enstaka kund anmärker på dålig information och återkoppling. Mäklaren upplevs som “forcerande”. En annan kund uttrycker liknande känsla av att mäklaren varit för på.

Fastighetsbyrån Kalmar

Adress: Storgatan 25 i Kalmar

Betyg: 4,7 av 5 i betyg hos Reco, 5 av 5 i betyg via Google-recensioner

Kunder gillar: Bra och respektfullt bemötande, organiserade och rutinerade mäklare. Andra beskriver byrån med positiva ord som proffsighet och lyhördhet.

Kunder ogillar: Enstaka kund har saknad informationsutgivning kring köpobjektet. Någon annan kommenterar om att det varit dålig kommunikation under försäljningen. En annan beskriver att det är svårt att få kontakt och att få raka svar.

Fastighetsbyrån Karlstad

Adress: Östra Torggatan 14 i Karlstad

Betyg: 4,7 i betyg hos Reco, 4 av 5 i betyg via Google-recensioner

Kunder gillar: Kunder talar om trevligt bemötande och genuint intresse. Man beskriver även mäklarna som lugna, kunnande och sakliga. Bra information tycker även flera.

Kunder ogillar: Någon kund uttrycker att strategin varit bristfällig vid trög försäljning. Andra har upplevt att de uttryckt sig med oproffsigt språk och tagit för lång tid på sig att svara.